FSS Distribuție România

Întrebări și răspunsuri

Întrebări și răspunsuri

Cum funcționează dispozitivul FSS?

Se îndepărtează capacul superior al dispozitivului; Se îndepărtează capacul inferior al dispozitivului; Se identifică capacul cu activatorul; Se scapără pentru activare și se îndreaptă dispozitivul către baza flăcării.

Care este timpul de descărcare al dispozitivelor Fire Suppression Systems?

Există în prezent trei variante de dispozitive disponibile în funcție de timpul minim de descărcare – 50 de secunde și 100 de secunde.

Comparându-le cu un extinctor tradițional cu pulbere cu o greutate de 1 kg până la 2 kg – acestea ar avea doar un timp de descărcare de doar 7 secunde – cu condiția să fie întreținute corect.

 Este gazul emanat toxic?

Nu, descărcarea dispozitivelor Fire Suppression Systems este sigură de inhalat și este atât non-corozivă, cât și non-toxică. Deci, este sigură în preajma copiilor și animalelor de companie. Totuși întotdeauna sunt recomandate practici generale de siguranță. Deși FSS acționează prin eliminarea oxigenului, face acest lucru la nivelul flăcării, întrerupând lanțul de combustie (triunghiul focului – Căldură/Combustibil/Oxigen).

Cu toate acestea, nu elimină nivelurile locale de oxigen care ar împiedica respirația, așa cum făceau unele extinctoare tradiționale (de exemplu, tipul Halon interzis). Cu toate acestea, nu am recomanda ca descărcarea să fie îndreptată spre fața unei persoane pentru o perioadă de timp.

 Ce se întâmplă cu mediul înconjurător?

Dispozitivele Fire Suppression Systems nu afectează încălzirea globală și nici stratul de ozon.

 Este sigur să fie folosit într-o cameră închisă?

Da, absolut! Am testat activarea Fire Suppression Systems într-o cameră mică pentru a ne asigura că nu afectează respirația sau vizibilitatea. S-a făcut acest lucru într-o cameră închisă de 3m x 3m și atât vizibilitatea, cât și respirația nu au fost afectate. Totuși, într-o situație reală de incendiu, inhalarea fumului provenit din incendiu ar fi un real pericol.

De fapt, unul dintre marile avantaje ale dispozitivelor Fire Suppression Systems este că în zonele înguste, acestea se pot activa și puteti pleca liniștit pentru că nu este nevoie să țineți apăsat un declanșator pentru a continua!

 Dispozitivele FSS lasă reziduuri precum extinctoarele tradiționale?

NU! Gazul de descărcare al Fire Suppression Systems este complet curat și nu lasă niciun reziduu dăunător. În timpul descărcării are loc o reacție chimică care uneori elimină o cantitate infimă de funingine din carcasa dispozitivului. Chiar și în cel mai extrem caz, totalul net al descărcării este atât de minuscul în comparație cu un extinctor tradițional încât este considerat efectiv inexistent. În afară de natura curată a descărcării, dispozitivul FSS este neagresiv, netoxic și sigur pentru mediu.

 Are nevoie de servicii de întreținere și termen de valabilitate?

Structura sa solidă, lipsa pieselor mobile și lipsa gazului comprimat (spre deosebire de un extinctor tradițional) înseamnă că nu va avea niciodată nevoie de întreținere profesională. În plus, substanța chimică solidă care intră în compoziția dispozitivelor Fire Suppression Systems are teoretic o dată de expirare nelimitată, deși aici, în Romania, recomandăm 9 ani pe baza testelor actuale.

Dispozitivele FSS sunt autorizate IGSU?

Da. Dispozitivele FSS sunt certificate de către IGSU conform OMAI 88/2012.

https://cnsipc.igsu.ro/ResourcesCNSIPC/CNSIPC/L_PERS/1684306878264.pdf

Dispozitivele FSS se pot reumple după utilizare?

Fire Suppression Systems este un dispozitiv de unică folosință. Odată activat, acesta va continua să se descarce până când este gol și atunci se poate recicla la nivel casnic cu cele două componente rămase (tubul de aluminiu și mânerul din plastic negru).

În schimb, extinctoarele tradiționale, odată activate, trebuie să fie eliminate comercial și/sau reîncărcate dacă este cazul. Chiar dacă sunt folosite doar pentru o fracțiune din capacitatea lor, acesteaia trebuie, de asemenea, reîncărcate profesional.

Dispozitivele FSS sunt sigure pentru transport?

Cele două componente necesare pentru aprinderea FSS sunt plasate la capetele opuse ale dispozitivului, făcând imposibilă aprinderea accidentală în timpul transportului și depozitării. De asemenea, deoarece FSS nu se află sub presiune, spre deosebire de extinctoarele tradiționale, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la orice riscuri asociate cu acestea. Desigur, întotdeauna recomandăm practici sigure atunci când depozitați dispozitivele FSS.

Activarea este realizată printr-un aprinzător format din două elemente, situate la extremitățile opuse ale produsului. Primul element, bazat pe potasiu, este situat în extremitatea superioară a dispozitivului; al doilea element este situat în extremitatea interioară a articolului și este compus dintr-un cap situat pe dopul extractabil pe bază de fosfor: (adică prima componentă, o zonă circulară uscată, este protejată de un capac de protecție, și se află în partea de sus a produsului; a doua componentă, introdusă ca un capac în mâner, este o piesă de aprindere – cap de frecare – făcută din fosfor).

Spre deosebire de majoritatea celorlalte extinctoare, acesta nu este sub presiune, ceea ce înseamnă că nu are aceleași restricții în ceea ce privește transportul. Cu toate acestea, ar trebui întotdeauna să obțineți confirmarea de la orice companie aeriană dacă călătoriți cu avionul, dacă aceștia permit. Vă sugerăm să-l depozitati în bagajul de cală și nu ca parte din bagajul de mână.

Cum se comportă la temperaturi extreme?

Depozitarea dispozitivelor FSS a fost verificată la temperaturi cuprinse între -50°C și +80°C – într-un test standard. De fapt, utilizarea sa a fost confirmată separat între -140°F și +320°F.